Bewegingsonderwijs 2023

Bewegen is goed voor lichaam en geest. Het zorgt dat kinderen fitter blijven en werkt mee aan het stimuleren van een leven lang gezond bewegen. We moeten kinderen vooral niet leren om maar de beste te willen zijn of urenlang in de sportschool te zijn. Het gaat om elke dag matig intensief bewegen, een leven lang. Van ochtendgymnastiek, een wandeling in de natuur of drie keer de Mont Ventoux beklimmen. Alles is goed, zolang we kinderen maar bewust blijven maken dat een leven lang bewegen belangrijk is. 

Vanaf de start van het schooljaar 2023-2024 bent u als school verantwoordelijk om minstens 2 lesuren gym  per week te (laten) verzorgen. Vraagt u zich af hoe u dit kan organiseren? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Zoals u van ons gewend bent helpen wij u bij dit proces. Want alleen gaat u snel, maar samen komen we veel verder

Voor de basisscholen die al voldoen aan de 2 uur gymles, dit is fantastisch. Bij u ligt de uitdaging erin hoe u bewegen nog beter integreert in het totale schoolprogramma. Want bewegen gaat niet alleen over motorische ontwikkeling, het werkt ook mee aan sociale vorming én het kan ingezet worden voor het stimuleren van de cognitieve ontwikkeling. 

Neem contact op voor meer informatie.