Wat maakt het werken met een docent of ondersteuner van Regiekr8 nou juist zo leuk en belangrijk?

We weten het nog allemaal: De gymles op de basisschool. Je bent de eerste groep die vandaag gaat gymmen. Je bent om half 9 gelijk naar de gymzaal gekomen, in plaats van naar school, zodat de les snel kan beginnen. Je komt aan en je gaat met je klasgenoten omkleden. Binnen staat de juf klaar met een springplank en een paar matjes rond de bok, een vak met twee doeltjes en een bal en in het laatste vak de touwen om te gaan enteren. Het is weer tijd voor de gym! Yes!

Steeds meer scholen werken in het bewegingsonderwijs graag met een vakdocent of een leraarondersteuner. Hier zijn verschillende redenen voor:


Leerkrachten in het basisonderwijs behalen sinds 2004 niet meer standaard een gymbevoegdheid bij het PABO-diploma. Leerkrachten die voor 2004 zijn geslaagd, voelen zich niet altijd helemaal thuis in de gymzaal. Daarnaast is er vaak weinig tijd om de les voor te bereiden naast alle andere lessen van die week. De keuze voor een gymdocent is dan snel gemaakt. Binnen Regiekr8 werken we met gymdocenten met een ALO-diploma (niv. 6) en leraarondersteuner met een Sport- en
Beweegdiploma (niv. 4). Hieronder benoemen we een aantal van de punten waarom het werken met een Regiekr8 gymdocent een uitstekend idee is:

  • De gymdocent heeft passie voor sport en bewegen, en kan deze passie overbrengen aan de kinderen. Dit is de basis voor een leven lang plezier in bewegen en een gezonde leefstijl!
  • Met behulp van de methode Beweegkr8 kan de gymdocent uitgebreide kwalitatieve
    lessenseries bieden aan alle klassen.
  • De gymdocent geeft ruimte aan een groepsdocent om neventaken te kunnen uitvoeren, terwijl de kinderen op een leuke manier aan hun gezondheid werken.
  • De gymdocent is opgeleid in het aanpakken van en omgaan met uitdagingen die voornamelijk terugkomen in de gymles.
  • Die uitdagingen tussen kinderen onderling zijn tijdens een gymles duidelijk te signaleren. Een gymdocent gaat hiermee positief aan de slag, en koppelt vorderingen terug aan de groepsdocent.
  • De gymdocent brengt een vernieuwende visie binnen het team en kijkt naar de kinderen vanuit een ander standpunt. 

Wilt uw school nu ook een gymdocent of denken jullie hierover na? Neem dan vooral contact op via het contactformulier.  Dan denken we graag mee over de mogelijkheden!