Bewegend leren als vast onderdeel van het onderwijs op Goeree-Overflakkee

Gemeente Goeree-Overflakkee heeft in samenwerking met Regiekr8 en het primair onderwijs invulling gegeven aan Bewegend Leren. Wethouder Berend Jan Bruggeman gaf woensdag 16 november in Nieuwe-Tonge de aftrap.

Bijna alle scholen hebben ondertussen 1 of meerdere ambassadeurs aangemeld. Zij volgen deze maand een training en in maart is er een terugkomdag. De kennis die de ambassadeurs opdoen delen zij met de collega’s binnen hun eigen school. Ook na de projectperiode bewegend leren! Op die manier blijft bewegend leren een vast onderdeel van het reguliere onderwijsprogramma.

Wethouder Bruggeman sprak zijn blijdschap uit over het feit dat de basisscholen op Goeree-Overflakkee aan de slag gaan met bewegend leren.

Bewegend leren is een combinatie tussen bewegen en taal, rekenen en/of andere thema’s.
Dit betekent dat kinderen tijdens de gewone lessen in beweging komen. Bijvoorbeeld door de tafels aan te leren terwijl je naar de getallen springt. Doordat kinderen bewegen, vinden directe
en structurele veranderingen plaats in hun hersenstructuur. En dat is positief voor hun
concentratie, creativiteit, probleemoplossend vermogen en geheugen. Hoe dat werkt? Door fysieke inspanning gaat er meer bloed en zuurstof naar de hersenen. Daardoor functioneert het brein beter. Bewegen is dus een soort voeding voor je brein!