Samenwerking MQ Scan staat!

MQ Scan en Regiekr8 werken aankomend schooljaar gezamenlijk aan het in beeld brengen van de beweegvaardigheid van kinderen. MQ Scan heeft als doel de motoriek van basisschoolkinderen te verbeteren, middels de inzet van de MQ Scan door professionals op lokaal niveau. Regiekr8 heeft als doel school(besturen) en gemeente(n) te ondersteunen in het verbeteren van de beweegvaardigheid van kinderen. Dit doet Regiekr8 doormiddel van de inzet van lichamelijke opvoedingsdocenten. Daarbij is het in beeld brengen van de huidige beweegvaardigheid een belangrijk onderdeel. En daar vult MQ Scan de uitdaging die Regiekr8 heeft perfect aan!

Wat doet de MQ Scan

Op een eenvoudige manier snel de motorische ontwikkeling van schoolkinderen in kaart brengen om achterstanden eerder te signaleren en talenten vroeg te herkennen? Dan is de MQ Scan de oplossing. De MQ Scan is ontwikkeld en gevalideerd in samenwerking met de Vrije Universiteit van Amsterdam (VU) en de Haagse Hogeschool en uitgebreid getoetst in praktijk.

De MQ Scan helpt leerkrachten op een prettige manier de motorische ontwikkeling van kinderen te testen. Het geeft onderbouwing van het gymnastiekonderwijs en beweegbeleid. De test is opgebouwd uit 10 elementen die door de leerling worden uitgevoerd. De tijd die de leerling daarover doet is de gevalideerde maatstaf voor zijn of haar motorische ontwikkeling.

In welk gebied is Regiekr8 verantwoordelijk voor het uitzetten van de MQ Scan?

MQ Scan en Regiekr8 hebben afgesproken dat Regiekr8 het exclusief recht heeft om in de omgeving Barendrecht, Alblasserdam, Ridderkerk, Hoeksche Waard, Schouwen-Duivenland en Goeree-Overflakkee aan te bieden aan onderwijs en gemeenten.